Molnár Andrea

Szakmai tanulmányok, tapasztalat

 A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán szereztem viselkedéselemző alapdiplomát, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán lettem klinikai- és egészségpszichológia szakirányon okleveles pszichológus, majd krízistanácsadás specializáción tanácsadó szakpszichológus. A Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesületnél komplex integratív terapeuta módszerspecifikus végzettséget szereztem.
Több éven át dolgoztam gyermekvédelemben, ahol elsősorban az örökbefogadásra jelentkezők pszichológiai alkalmasságát vizsgáltam, illetve krízisben lévő várandósokat és örökbefogadó családokat támogattam, de tartottam pszichológiai tanácsadást és örökbefogadásra felkészítő tanfolyamokat is. 2024-től kizárólag magánellátásban dolgozom.
Korábbi munkakörömből adódó szakterületeim a nőgyógyászati megbetegedések, a meddőség, a lombikprogram és az örökbefogadás lelki vonatkozásai, de elérhető vagyok sok egyéb élethelyzetben is, például veszteségek, gyász, párkapcsolati vagy munkahelyi problémák, döntési nehézségek esetén, ha erősíteni szeretné önbizalmát, mélyíteni szeretné önismeretét, vagy hatékonyabban szeretné kezelni az Önt érő stresszt.
 

Terápiás módszerek:

Hiszem, hogy a test és a lélek elválaszthatatlan egységet alkot. Úgy gondolom, hogy életünk megpróbáltatásai, kihívásai olyan változást is katalizálhatnak, ami egy kiteljesedettebb, boldogabb élethez vezet.
A konzultációk során biztonságos teret adok, hogy szabadon, szégyen- és félelemmentesen beszélhessen arról, ami foglalkoztatja. Az első egy-két találkozáskor áttekintjük a problémát és alkalom nyílik a közös munka megtapasztalására. Ez alapján megfogalmazzuk a konzultációk céljait, megbeszéljük a találkozások részleteit. A folyamat időtartama, a konzultációk gyakorisága és hossza a probléma jellegétől függően változik. Általában hetente egyszer találkozunk, egy konzultáció 50 perc.
Minden ember és minden probléma más, ezért többféle technikát alkalmazok. A relaxációt, a szimbólumokkal való munkát, az imaginatív terápiás módszereket különösen hatékonynak tartom. Fő módszereim: KIP, NLP, valamint az Ericksoni Hipnózis és Rövidterápia.
 

Kiknek és hogyan tudok segíteni?

Felnőtt életkorú személyekkel dolgozom egyéni pszichológiai tanácsadás keretében, a segítő beszélgetéseket főképp relaxációval, imaginatív munkával kombinálom. Leggyakoribb témák: stresszkezelés, veszteségfeldolgozás, meddőség, konfliktuskezelés, krízisintervenció, döntési helyzetek, életszakasz-váltások támogatása, önismeret- és önbizalom erősítése.
 

Időpont kérés

Üzenet tartalma

Fájl csatolása

Megfelelő idősávok

Szolgáltatások

Kezelés típusa