Molnár Andrea

Szakmai tanulmányok, tapasztalat

 Pályafutásomat 2004-ben közgazdászként kezdtem, a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán, Marketing Szakirányon végeztem, ezt követően köz- és versenyszférában egyaránt dolgoztam. A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán szereztem viselkedéselemző alapdiplomát, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán, Klinikai- és Egészségpszichológia Szakirányon szereztem okleveles pszichológus végzettséget. Jelenleg terápiás módszertáramat bővítem, a Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesületnél komplex integratív terapeuta jelölt vagyok, továbbá  az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán tanácsadó szakpszichológusi képzési folyamat is lezárulóban van.
Az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálatnál dolgozom pszichológusként. Elsősorban az örökbefogadásra jelentkezők pszichológiai alkalmasságát vizsgálom, de a várandós anyák krízistanácsadásban részesítése, valamint az örökbeadható gyermekek állapotfelmérése is feladataim közé tartozik. Végigkísérem az örökbeadás folyamatát, támogatom a családokat, hogy az új családi rendszer a lehető legharmonikusabban működjön. Csoportunk a leendő szülőknek örökbefogadásra felkészítő tréningeket is tart.
 

Terápiás módszerek:

Munkakörömből adódó szakterületem a nőgyógyászati megbetegedések, meddőség, lombikprogram és az örökbefogadás lelki vonatkozásai, de elérhető vagyok sok egyéb élethelyzetben is, például veszteségek, gyász, párkapcsolati vagy munkahelyi problémák, döntési nehézségek esetén, ha erősíteni szeretné önbizalmát, mélyíteni szeretné önismeretét, vagy hatékonyabban szeretné kezelni az Önt érő stresszt.
A mentális támogatást a pszichoszomatikus megbetegedések kezelésében kiemelt fontosságúnak tartom; hiszem, hogy a test és a lélek elválaszthatatlan egységet alkot. Úgy gondolom, hogy életünk megpróbáltatásai, kihívásai olyan változást is jelenthetnek, ami egy teljesebb, boldogabb élethez vezet.
A konzultációk során biztonságos teret adok, hogy szabadon, szégyen- és félelemmentesen beszélhessen arról, ami foglalkoztatja. Alapvető fontosságúnak tartom a bizalmat, az empátiát, a feltétel nélküli elfogadást. Az első egy-két találkozáskor áttekintjük a problémát és alkalom nyílik a közös munka megtapasztalására. Ez alapján megfogalmazzuk a konzultációk céljait, megbeszéljük a találkozások részleteit. A folyamat időtartama, a konzultációk gyakorisága és hossza a probléma jellegétől függően változik. Általában hetente egyszer találkozunk, egy konzultáció 50 perc.
Minden ember és minden probléma más, ezért többféle technikát alkalmazok. A relaxációt, az imaginatív terápiás módszereket különösen hatékonynak tartom. Fő módszereim: KIP, NLP, valamint az Ericksoni Hipnózis és Rövidterápia.

Kiknek és hogyan tudok segíteni?

Elsősorban felnőtteknek bármely korosztályban, különösen családalapítás előtt álló férfiaknak, nőknek, szülőknek, kismamáknak, és gyermekvárás gyermekekkel és szüleikkel foglalkozom, egyéni tanácsadási és terápiás formában. 
 

Időpont kérés

Üzenet tartalma

Fájl csatolása

Megfelelő idősávok

Szolgáltatások

Kezelés típusa