Fogbeültetés fájdalommentesen

Fogbeültetés előnye

Napjaink abszolút elismert és minden nap alkalmazott eljárása a fogbeültetés, amivel csiszolás nélkül lehet egy-egy foghiányt, de akár teljes fogsort is pótolni. Nagyon kedvelt lehetőség ez a Páciensek számára, mert a foghiány melletti fogakat nem kell körbecsiszolni, ill. elkerülhető a kivehető fogpótlás.

Fogbeültetés első lépései

A BalanceMED3 fogászati klinika teljes körű szolgáltatást nyújt. A szájsebész szakorvossal való konzultáció, a CT és/vagy panoráma röntgen felvételt követően a szájsebész, implantológus szakorvos elkészíti a személyre szabott fogbeültetési tervet, amely mellé Ön kap egy előzetes, részletes árajánlatot. Ha nincs kizáró ok, akkor pár napon belül megtörténhet a fogbeültetés.

Fogbeültetés feltételei

Egészséges, gyulladásmentes szervezet és fogat körülvevő környezet.
Megfelelő szájhigiénével ellátott, és fogkőtől megtisztított fogfelület.
Megfelelő stabilitással rendelkező ép, egészséges fogínyszövet.
Megfelelő stabilitást biztosító csontszövet.
Megfelelő hely és harapás a tervezett implantátum beültetéshez.
Mindezek, vagy valamelyikének hiányában is vannak megoldások, ezek azonban növelhetik a teljes kezelés időtartamát. (Ilyen szükséges előkezelések lehetnek pl. a fogszabályozó kezelés, parodontológiai kezelés, csontpótlás, vagy sinus-lifting, azaz az arcüreg megemelése.)

Ínytasak, mozgó fogak, fogínysorvadás

Ínytasak, ínytasakok, mozgó fogak vagy súlyos fogínysorvadás esetén a fogorvos vagy szájsebész átirányítja a pácienst parodontológushoz, aki megfelelő kezelésben részesíti, majd a gyógyulást követően következik a fogbeültetés.

Csontpótlás

Előfordulhat, hogy régen kihúzott fog helyén a csontállomány felszívódik és csontpótlásra van szükség. Ez történhet műcsonttal ill a csípőlapátból vett csonttal.
A csontpótlás szükségessége néhány esetben a fogbeültetés közben válik nyilvánvalóvá, ezért egy előre nem tervezett járulékos költséget vonhat maga után a fogbeültetés, amely azonban a szakorvossal előre tisztázható módon maximalizáható.
Csontpótlás esetében a fogazat helyreállításának ideje elhúzodhat, de megéri. Az ezt követő fogbeültetés, ill. a fog implantátum egyik előnye, hogy megelőzi a fog, ill. fogak elvesztése utáni elkerülhetetlen csontpusztulást.

Fog implantátum

A fog implantátum, azaz a fogágyba kerülő műfoggyökér egy gyárilag készült, felület- kezelt titán implantátum. Az esetek legnagyobb részében a műfoggyökér megfelelően beépül a fogágyba, mert a szervezet sajátjaként ismeri fel. Az implantátum apró barázdált felszínébe könnyen belenő a csont, sőt meg is haladja a csontosodást követően az eredeti fog rögzítettségét. Az eltérő implantátum gyártóknak, különféle átmérőjű és hosszúságú implantátumai találhatók meg a piacon. Csak néhány a sok közül: Camlog, Straumann, Alpha-Bio, Nobel Biocare stb.
A mai implantátumok már gyakorlatilag minden problémára nyújtanak megoldást és a kilökődés esélye a fejlett technológiának köszönhetően minimális.

Fogbeültetés fájdalommentesen

Professzionális helyi érzéstelenítéssel rendelőnkben teljesen fájdalommentesen történik a fogbeültetés. Egyes esetekben igénybe vehető éber szedációval vagy altatásban végzett fogbeültetés.

Fogbeültetést követően

A fogbeültetést követően 3-6 hónap gyógyulási szakasz következik. Ez idő alatt a csontszövet benövi az implantátumot, így az stabilan rögzül az állcsontban. Ezután következhet a műfoggyökér „felszabadítása”. A fogorvos vagy a szájsebész becsavarja a gyógyulási vagy ínyformázó csavart, a felépítményt, amire a későbbiekben a korona készül el. Ezután készülhet a fogkoronai rész fém-kerámiából, fémmentes cirkónium ötvözetből, vagy a legújabb szintén fémmentes és a legbiokompatilisebb Bio-HPP koronából.

Implantátum felépítmény  

A beültetésre került műfoggyökérbe csavart, ínyből kilátszódó implantátum felépítmény a fogkorona bázisát képezi. Az implantátum felépítmény készülhet titánból vagy cirkónium anyagból. A cirkónium felépítmény több okból is jó választás:
  1. Jelenleg a fogászatban ez a lehető legbiokompatiliblisebb, azaz leginkább szövetbarát, legkevésbé irritatív anyag.
  2. A titánnál esztétikusabb, hiszen még nagyobb transzparenciát, ezáltal nagyobb természetességet kölcsönöz a korona bázisának. Természetesen akkor javasolt, ha minderre szintén fémmentes cirkónium-kerámia korona kerül.
Implantátumra készülő koronákról bővebben itt.

Fogbeültetés ellenőrzése

A fogbeültetést és a fogpótlást követően ajánlott félévente kontroll vizsgálatra jönni, hiszen így lehet megfelelően nyomon követni a fogak és a pótlások állapotát az egyéb problémák megelőzése céljából.
A BalanceMED3 klinikán Önt teljeskörű, megbízható és biokompatibilis megoldásokkal várjuk!

 

Fogínysorvadás megelőzése

A rendszeres vizittel, fogkőtisztítással, röntgenfelvétellel, megelőzhetők az ínytasakok a súlyos fogínysorvadás és ez által a paradontológiai betegségek.
A BalanceMED3 klinika praxislaborként működő fogászat mely az Ön számára a maximális kényelmet és a legrövidebb határidőt jelenti legyen szó akár általános fogászatról, kozmetikai fogászatról, vagy fogbeültetésről és a hozzá tartozó pótlásról, modern koronák készítéséről.

Szájsebész és paradontológus orvosaink megbízható szakértelemmel kezelik a fogínysorvadást, ínytasakokat, mozgó fogakat, stb.


 

Időpont kérés

Üzenet tartalma

Fájl csatolása

Megfelelő idősávok

Szolgáltatások

Kezelés típusa