Fogmegtartó kezelések (tömés, gyökérkezelés)

Konzerváló fogászat: Az ép fogak megőrzése

Esztétikus tömések

A fog színével megegyező fényre kötődő esztétikus tömések, amelyek azonnal terhelhetőek. Megoldást nyújt kisebb vagy közepesen elszuvasodott fogak ellátásra.

Fúrásmentes fogtömés     

 Amennyiben az adott fog elszuvasodott területének kiterjedése nem halad meg egy bizonyos értéket, úgy a RONDOflex alkalmazásának köszönhetően fúrásmentesen történik a fogtömés. A RONDOflex egy olyan mini levegőabráziós készülék, amely nagy nyomáson finom szemcséjű, alumíniumoxid por fújásával távolítja el a kezelendő fog azon és csakis azon területét, amely a szuvas, meggyengült fogszöveteket foglalja magában. Így az ép fogszövet sérülése nélkül, a beavatkozás is teljesen fájdalommentes

Inlay/Onlay-k

Öntött tömés, amelyet foglenyomat alapján a fogtechnikai laboratórium készít el. Anyagát tekintve készülhet műanyagból, kerámiából és nemesfémből. A lenyomat vételt követő néhány napon belül egy speciális ragasztóval rögzítik.

Előnye

  • Bármilyen fogszín színárnyalat utánozható
  • Megfelelő szájhigiénia mellett hosszú távon megőrizhető
  • Pontosan illeszkedik az eredeti, megmaradt foghoz
  • Kifejezetten ajánlott az amalgám helyettesítésére

Barázdazárás

Célja, hogy a barázdák feltöltésével megakadályozzák a fog elszuvasodását. Az első maradó fog megjelenésétől (kb. 6 éves kortól) javasolt.

Gyökérkezelés és gyökértömés

A fogbél eltávolítása helyi érzéstelenítésben. Amennyiben a fog tünetmentessé válik, úgy a gyökértömés elvégezhető egy modernebb és megbízhatóbb technológiával. Gyökérkezelés előtt és gyökértömés után asszisztenseink digitális röntgent készítenek.
 

Időpont kérés

Üzenet tartalma

Fájl csatolása

Megfelelő idősávok

Szolgáltatások

Kezelés típusa