Fogkő eltávolítás

Ultrahangos fogkő eltávolítása- Hogyan szabadulhat meg valaki a fogkőtől?

A fogköveket hatékonyan csak szakember közreműködésével, a fogászati rendelőben lehet eltávolítani, az erre a célra kifejlesztett professzionális nagyfrekvenciás készülékkel. Ez egy ún. ultrahangos depurátor, amelynek működő vége 24-42000 Hz frekvenciával rezeg. A készülék - rezgés közben - hűtővizet porlaszt. A berendezés által továbbított rezgések hatására képződő légbuborékok összetörik a fogkövet. Az eljárás hatásmechanizmusa is mutatja, hogy ez esetben a fogkőlevétel teljesen fájdalommentes kezelés.

A fogászati beavatkozások megkezdése előtt minden esetben professzionális szájhigiénés kezelést kell végezni. Ennek során nem csak a fogkövet, hanem a fog szuvasodását okozó lepedéket is eltávolítjuk A fogkőképződés mennyisége egyénileg eltérő, ezért a fogorvos által javasolt időközönként célszerű megismételni a kezelést. Általában félévenként időszerű, így egybeesik az egyébként is szükséges féléves fogászati kontroll időpontjával.

Polírozás

A fogkő eltávolítása után minden esetben szükség van a fogfelszínek speciális polírozó anyaggal történő áttisztítására, amelyet az e célra szolgáló gumiharangokkal és kefékkel végzünk.

Airflow kezelés: sópoírozás  

A fogkő eltávolítás után alkalmazható airflow kezeléssel jóval simább és tisztább tükörfelület hozható létre, melyen az újabb lerakódások is nehezebben tapadnak meg. Az Airflow sópolírozással olyan területek, fogközök is könnyen elérhetővé válnak, melyek a hagyományos módszerrel csak nehezebben hozzáférhetőek. Az Airflow tökéletes tisztaságot biztosít, hatékonyan eltávolítja az ételek, italok, illetve cigarettázás okozta elszíneződéseket, így fogfehérítő hatású is egyben. Airflow kezeléstől a fogai sokkal tisztábbak, fehérebbek, egészségesebbek lesznek és a lehelete is határozottan üdévé válik.

Egyéb  szájhigiénés kezeslések

Ínyproblémák kezelése

Az ínnyel kapcsolatos problémákkal minél előbb fel kell keresni a fogorvost, hogy megfelelő kezeléssel megállítsa a kóros folyamatot. Ez esetben segítséget tudunk nyújtani a helyes szájápolással kapcsolatban is. Az igényes és eredményes szájápolást csak fogorvos ill. dentálhigiénikus tudja megtanítani. A megelőzés technikájának elmondása, és az azt szolgáló módszerek bemutatása ugyancsak a fogorvos feladatai közé tartozik

Az ínygyulladás kezelése

Az ínyproblémák gyakori betegségnek számítanak, felmérések szerint a lakosság 90%-a szenved ínygyulladásban. Azonban, ha az elváltozást időben diagnosztizáljuk, és megfelelően kezeljük, a gyulladt fogíny teljesen regenerálódik

Terhességi ínygyulladás és annak kezelése

Gyakorlatilag minden állapotos nő esetén megfigyelhető az ínygyulladás jelenléte. Ilyenkor az ínygyulladás az áldott állapottal kapcsolatban keletkezik, és annak ideje alatt általában súlyosbodik. A gyulladásos folyamat az íny papillák duzzanatában, vérzékenységében nyilvánul meg. Súlyosabb esetekben az egész ínyszél duzzadt és vérzékeny lehet. A terhességi ínygyulladás oka az agyalapi mirigy fokozott hormon termelése, mely az ínyen gyulladásos folyamatot vált ki

Terhesség és a fogkő

Minden állapotos nő számára elengedhetetlenül fontos a terhesség teljes ideje alatt a fogorvosi kezelések igénybevétele. A fogazat és az íny folyamatos és rendszeres fogorvosi ellenőrzésével és kezelésével megelőzhetőek a terhességi ínygyulladás következményeként kialakuló elváltozások, valamint ennek eredményeként a fogak romlása is biztonsággal elkerülhető.

A fogágybetegség kezelése

A jó szájhigiéné fenntartásával, valamint a fogpótlások magas színvonalú elkészítésével a fogágybetegségek megelőzhetőek A tasakok kezelésével a fogágy betegségek kézben tarthatók. A tasakokat egy erre a célra szolgáló műszer segítségével tudjuk megszüntetni. A fogágybetegségek megelőzése érdekében évente kétszer fogorvoshoz kell menni. Ilyenkor a szakember nem csak a fogakat, de a fogakat tartó szövetek állapotát is ellenőrzi, valamint eltávolítja a fogköveket.

A kellemetlen leheleten könnyen lehet segíteni!

A fogínygyulladás gyógyítása, a szuvasodás ellátása, a rossz tömések cseréje megszünteti a kellemetlen leheletet. A fogorvosoknak kell felhívni a figyelmet, pl. arra is, hogy a nyelvet is tisztítani kell, mert a lepedék, és a lepedékben lévő baktériumok a nyelven is megtalálhatóak

Ha Ön is tapasztalata az alábbi tünetek valamelyikét, feltétlenül keressen fel bennünket!

  • Rossz lehelet
  • Lerakódások, elszíneződések a fog tövében (különösen belül)
  • Fogínyvérzés (különösen fogmosáskor)
  • Fogágy-gyulladás, ínygyulladás, érzékeny íny
  • Ínysorvadás
  • Kilazult fogak
  • Fogpótlás okozta irritáció
Szabaduljon meg fájdalommentesen a fogkőtől és a lerakódásoktól, még mielőtt nagyobb bajt okozna! 

Időpont kérés

Üzenet tartalma

Fájl csatolása

Megfelelő idősávok

Szolgáltatások

Kezelés típusa