Autogén Tréning Csoport

Autogén Tréning Csoport Pozitív Énkép-erősítő elemekkel. Ne csak túléld, hanem éld meg jól a napodat! Kezeld könnyebben a stresszt, és előzd meg a sressz okozta problémákat. A belső egyensúly megtalálása, stabil ellenállóképesség megőrzése segít, hogy magabiztosan nézz szembe a napi kihívásokkal.

Amit nyújtunk

AT módszer, relaxáció támogatása, énidő, önreflexió, ellenállóképesség fokozás a problémákkal szemben, igényre szabottan. A csoportban felmerülő igények alapján az AT mellett egyéb specifikus technikákat tanítunk (pl. szorongásoldás, légzéstechnika, rapid stresszekezelő technikák,….)

A csoport díja

A csoport 12 alkalmas, 6.000 Ft/alkalom/1 óra, így összesen 72.000 Ft.

Induló csoportok időpontjai

1. Napindító Relaxációs Csoport: Január közepétől szerda reggelenként, 8:00-kor.
2. Tedd le a pörgést! Relaxációs Csoport: Január közepétől csütörtök esténként 17:00 és 18:00-tól.

Jelentkezés alábbi űrlapon keresztül:

Jelentkezésre itt kattints.

Mi az autogén tréning?

A relaxáció egyik lehatékonyabb formája, a stresszcsökkentés bizonyítékokon alapuló orvosok által is támogatott módszere, mely klinikai kutatások által igazolt jótékony hatásokat nyújt hosszútávon. Könnyen elsajátítható, egymásra épülő gyakorlatok segítségével tehetünk mi magunk mind testi, mind pszichés ellazulásunkért, egészségünkért. Mindezt kezdetben az erre kiképzett autogén tréning terapeuta segítségével, majd a mindennapokba fokozatosan beépítve, önállóan gyakorolva. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy az elsajátítást követően - sőt már a tanulási folyamat során is – a gyakorló személy önmagát „relaxáltatja”.

Jótékony hatásai lehetnek

  • figyelem, koncentráció fokozódik
  • testi-lelki ellazulás megtanulása, stresszel való megküzdés fejlesztése, életmódváltás elősegítése, nehéz élethelyzetek könnyebbé tétele
  • testi, szorongásos tünetek, kimerültség, izomfeszülés, fejfájás
  • orvosi és egyéb fájdalmasnak gondolt beavatkozástól való félelemek kezelésére mint pl. tűfóbia, fogászati fóbia stb..
  • önismereti fejlődés, testi önismeret javulása
  • immunrendszer erősítése
  • alvásminőség javulása
  • gyakori pszichoszmatikus megbetegedések javulása: IBS, magas vérnyomás, ízületi fájdalmak, pajzsmirigy működési zavarok, gyomorfekély, dermatitis...
  • teljesítményjavulás
  • konfliktuskezelés javulása

Hogyan sajátítható el az autogén tréning?

A tanfolyamon a résztvevők elsajátítják az autogén tréning alapfokát. Az alapozó gyakorlatok elsajátításával megtanulnak önállóan relaxálni, és új készségüket számos helyzetben tudják használni. Az elsajátítandó technika egymásra épülő gyakorlatsorból áll, melyek hétről hétre épülnek egymásra, és a módszer jótékony hatásai akár már néhány hét után jól érezhetők.
Mindehhez napi rendszerességű gyakorlásra, az otthoni feladatok elvégzésére, valamint az élmények írásos és szóbeli feldolgozására, naplóvezetésre van szükség. A módszer csoportosan és egyénileg egyaránt elsajátítható.

Csoportmódszer előnyei

Az Autogén Tréning tanfolyam egy zárt csoport, amely a résztvevők nyitottsága és igényei mentén lehetőséget ad arra, hogy néhány specifikus ön- és társismereti elemmel bővüljön, ezáltal is növelve a személyiségfejlesztő hatékonyságát. Egy támogató csoport ereje segíti a gátak oldását, a bizalmi képesség növelését, erősíti a pozitív énképet, növeli az önbizalmat és segíti a mindennapi kapcsolatokban, személyközi konfliktusokban megnyilvánuló feszültségek oldását.

Általános információk és jelentkezés

A jelentkezés után egyéni beszélgetés alkalmával minden résztvevővel megismerkedünk, hogy feltérképezzük a motivációkat, egyéni szempontjait figyelembe vehessük a tanulási folyamatban, és eldöntsük valóban illeszkedik -e a módszer az egyéni célokkal.

Első egyéni konzultáció

A beszélgetés díja 6 000 Ft/ 20 perc, amely levonásra kerül az első alkalommal történő kifizetéskor.

Jelentkezés feltétele

Foglaló: 12 000 Ft előleg az első személyes találkozáskor a csoportban biztosított hely lefoglalására.
60.000 Ft az első csoportos alkalmon, melyből levonásra kerül a konzultációs díj. Szükség esetén a 60.000 Ft két részletben fizethető.

A foglaló visszajár, ha a csoport valamilyen oknál fogva mégsem tud indulni az ígért időpontban; azonban nem jár vissza, ha a jelentkező annak befizetése után meggondolja magát.
Az alkalmakról egy, esetleg két hiányzás nem akadályozza meg a módszer elsajátítását, de a hiányzásoktól függetlenül a részvételi díjat teljes egészében ki kell fizetni.

Jelentkezés módja

email: autogenbalancemed3@gmail.com
Rendelői telefonszám: 36 20 2199827

Helyszín

BalanceMED3 Rendelő, Cím: 1142 Budapest, Tengerszem u. 2/a. 
A helyszín alkalmas kisebb és nagyobb csoportos foglalkozásra alkalmas termeinek egyikében. 
Parkolás díjmentes az utcában.
Megközelítés: a Mexikói úti végállomás közelében, az M3 Autópálya budapesti végpontjánál. 74, 74A, 25 busz vonalak Ógyalla tér megállójától gyalog 1 percre.
 

Ajándékutalvány 

Ajándékutalvány formájában is megrendelhető. Ez esetben 2 munkanappal előbb jelezze igényét, hogy és azt is, hogy elektronikus formában kívánja megkapni, vagy nyomtatott utalványként venné át a Recepción személyesen.

Csoportvezetők

Kudich Szűcs Mónika (Mentálhigiénés tanácsadó, Autogén Tréning vezető)
Kozma Nikolett (Klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus, Autogén Tréning vezető, KIP, Séma, EHR)

Egyéb információk 

Az autogén tréning egyéni formában is elsajátítható, rendszerint egyéb terápiás eszközökkel kiegészítve. Ennek előnye, hogy saját élményei feldolgozásához kizárólagos figyelem és jóval több idő áll rendelkezésére; az időbeosztás az Ön igényeihez alakítható. Az egyéni foglalkozások óradíja 17 000 Ft.

Jelentkezés itt

Időpont kérés

Üzenet tartalma

Fájl csatolása

Megfelelő idősávok

Szolgáltatások

Kezelés típusa